Kokend vuur

Terug naar menu

  • 8 asperges
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 4 plakken brie
  • 1 ei
  • 1 dl water
  • 150 gram boter
  • 2 el verse bieslook
  • 1 tl citroensap

 

feuilletes met asperges en bieslook-botersaus

Ontdooi vier plakken bladerdeeg. Klop het ei los. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water met zout aan de kook.

Kook de asperges in 15 minuten gaar. Haal ze uit de pan, koel ze af met koud (ijs)water, laat ze uitlekken en afkoelen. Snijd de boter in blokjes.

Bestrijk de plakken bladerdeeg met het losgeklopte ei. Mors niet op de randen, anders rijst het deeg niet meer. Kerf met een mes een ruitpatroon in het deeg. En bak ze 15 minuten tot ze goed gerezen, krokant en goudbruin zijn.

Snijd de gerezen plakken bladerdeeg horizontaal in tweeen en schraap het zachte deeg eruit. Leg een plakje brie op het onderste deel en daarop weer de asperges. Leg de bovenkanten terug en houd warm op 160 graden in de oven.

Breng voor de saus het water aan de kook. Draai het vuur laag en klop de blokjes boter er geleidelijk doorheen tot de boter opgenomen is en de saus gebonden. Voeg peper en zout toe en roer de bieslook en het citroensap erdoor.

Schep voor het serveren de saus over de asperges en op het bord.