Ontdooi
vier plakken bladerdeeg. Klop het ei los. Verwarm de oven voor op 200
graden. Breng een pan water met zout aan de kook.
Kook de
asperges in 15 minuten gaar. Haal ze uit de pan, koel ze af met koud
(ijs)water, laat ze uitlekken en afkoelen. Snijd de boter in blokjes.
Bestrijk
de plakken bladerdeeg met het losgeklopte ei. Mors niet op de randen,
anders rijst het deeg niet meer. Kerf met een mes een ruitpatroon in
het deeg. En bak ze 15 minuten tot ze goed gerezen, krokant en goudbruin
zijn.
Snijd de
gerezen plakken bladerdeeg horizontaal in tweeen en schraap het zachte
deeg eruit. Leg een plakje brie op het onderste deel en daarop weer
de asperges. Leg de bovenkanten terug en houd warm op 160 graden in
de oven.
Breng voor
de saus het water aan de kook. Draai het vuur laag en klop de blokjes
boter er geleidelijk doorheen tot de boter opgenomen is en de saus gebonden.
Voeg peper en zout toe en roer de bieslook en het citroensap erdoor.
Schep voor
het serveren de saus over de asperges en op het bord.