Kokend vuur

Terug naar menu

  • 400 gram kipfilet
  • 1 grote rode paprika
  • 100 gram peultjes
  • 3 el verse basilicum
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el oestersaus
  • 1 el zoete chilisaus
  • 3 el kokosroom
  • 2 tl vissaus

 

thaise basilicumkip

Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Snijd ze doormidden en vervolgens kruislings in met een scherp mes. Haal de peultjes af en snij de paprika in reepjes.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Bak de kip aan beide kanten in vier minuten bruin. Haal uit de pan en hou warm.

Roerbak de paprika en de peultjes twee tot drie minuten. Haal uit de pan en leg bij de kip. Doe de overige ingredienten in de pan en roer tot het mengsel zachtjes kookt. Voeg kip en groenten toe en laat ongeveer tien minuten zachtjes koken.

Serveer de kip met basmatirijst en wat extra chilisaus ernaast.