Kokend vuur

Terug naar menu

  • 4 biefstukken
  • 500 gram paddestoelen
  • 4 schijfjes mozzarella
  • rozemarijn
  • tuinkers
  • 8 el port
  • 2 el water
  • 100 gram boter

 

biefstuk met champignons en port

Hak de champignon in schijfjes.

Stoof de champignons in een klontje boter tot al het vocht verdwenen is.

Bak de biefstukken heel even in de pan, zodat ze bleu blijven. Breng op smaak met peper en zout en leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg daarop de champignons, de mozzarella en de rozemarijn. Zet de biefstukken acht minuten onder een hete grill.

Blus de biefstukpan met het water en de port en laat voor de helft inkoken. Werk dan op met boter tot een gebonden saus (al roerend boter in kleine blokjes toevoegen).

Dien de biefstukken op met de saus, tuinkers en gebakken aardappelen.