Kokend vuur

Terug naar menu

  • 50 gram maizena
  • 50 gram bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 6 eieren
  • 200 gram suiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels jam
  • zout

 

bocca di donna (chocoladetaart)

Oven voorverwarmen op 150 graden. Springvorm invetten en op de bodem een rondgeknipt stuk bakpapier leggen.

In kom maizena, bloem, cacaopoeder en mespuntje zout mengen. Eieren splitsen, de dooiers met suiker schuimig kloppen. Het maizenamengsel geleidelijk erbij mengen en erdoor kloppen.

Eiwitten stijfkloppen met 25 gram poedersuiker. De eiwitten door het dooiermengsel spatelen.

Deeg in de springvorm scheppen. Taart in het midden van de oven ongeveer een uur bakken. Laat de taart in de vorm even afkoelen.

Taart uit vorm nemen en horizontaal doormidden snijden. De onderste helft met jam besmeren en de bovenkant terugzetten. Licht aandrukken en met poedersuiker bestrooien.