Kokend vuur

Terug naar menu

  • 5 plakken bladerdeeg
  • 150 gram gruyere
  • 3 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • nootmuskaat
  • 1 tl mosterd

 

kaastaart

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi vijf plakjes bladerdeeg.

Bekleed een ingevette lage taartvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

Verfrommel een stuk bakpapier en strijk het weer glad. Leg het over de taartbodem. Verdeel een laag droge bonen of rijst en druk het stevig aan, zodat het bakpapier stevig tegen de rand zit. Bak de taartbodem tien minuten. Haal dan de bonen en het papier eruit en bak nog eens vijf tot tien minuten tot het midden verkleurt. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.

Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los met de creme fraiche, nootmuskaat, mosterd en zout en peper.

Bestrooi de taartbodem met de kaas en giet het eimengsel eroverheen. Bak de taart 20-30 minuten, tot hij stevig en goudbruin is.

Serveer de taart warm of koud met een groene salade en tomaten.