Kokend vuur

Terug naar menu

  • 2 kabeljauwfilets
  • 50 gram gesmolten boter
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • 4 shiitake padestoelen, of oesterzwammen
  • sake of droge witte wijn
  • sojasaus
  • limoen, ter garnering

 

 

gestoomde kabeljauw in aluminiumfolie

Halveer de kabeljauwfilets en bestrooi met zout en witte peper. Pak vier stukken aluminiumfolie, groot genoeg om de filets goed in te pakken. Snij de paprika, ui en paddestoelen in repen.

Verspreid een theelepel gesmolten boter op elk stuk folie en leg daar de vis op. Verdeel de ui, paprika en paddestoelen over de filets.

Giet over elke filet nog twee theelepels boter en besprenkel daarna met een theelepel sake of witte wijn. Sluit de pakketjes zorgvuldig, zodat stoom er niet uit kan ontsnappen.

Plaats de pakketjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten op 180 graden.

Maak af met een theelepel sojasaus en garneer met schijfjes limoen.