Doe de
bloem in een grote kom en meng er peper en zout door. Houd van dit mengsel
2 eetlepels apart. Haal door de rest de kalfslapjes heen. Leg de lapjes
op de bodem van een ovenschaal of bakplaat. Rasp de schil van de citroen
en pers de citroen uit.
Verhit
boter of olie in een grote braadpan en bak de kalfslapjes met 2 of 3
tegelijk op matig vuur 1-2 minuten per kant. Haal uit de pan en houd
ze warm in de oven. Bak de rest van het vlees. Zorg ervoor dat de boter
niet te heet wordt, maak desnoods tussendoor de pan schoon en gebruik
nieuwe boter of olie.
Laat 1
eetlepel boeter met olie in de pan zitten. Strooi hier de rest van de
bloem bij en roer goed. Laat de roux lichtbruin worden. Voeg al roerend
citroensap, citroenschil en wijn toe. Laat 2 minuten zachtjes koken.
Draai de
kalfslapjes in de oven om, bestrooi met kappertjes en verwarm nog een
minuut.