Kokend vuur

Terug naar menu

  • 8 dunne kalfslapjes
  • 100 gram bloem
  • 40 gram boter
  • 1 citroen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 el kappertjes

 

kalfslapjes met citroen en kappertjes

Doe de bloem in een grote kom en meng er peper en zout door. Houd van dit mengsel 2 eetlepels apart. Haal door de rest de kalfslapjes heen. Leg de lapjes op de bodem van een ovenschaal of bakplaat. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

Verhit boter of olie in een grote braadpan en bak de kalfslapjes met 2 of 3 tegelijk op matig vuur 1-2 minuten per kant. Haal uit de pan en houd ze warm in de oven. Bak de rest van het vlees. Zorg ervoor dat de boter niet te heet wordt, maak desnoods tussendoor de pan schoon en gebruik nieuwe boter of olie.

Laat 1 eetlepel boeter met olie in de pan zitten. Strooi hier de rest van de bloem bij en roer goed. Laat de roux lichtbruin worden. Voeg al roerend citroensap, citroenschil en wijn toe. Laat 2 minuten zachtjes koken.

Draai de kalfslapjes in de oven om, bestrooi met kappertjes en verwarm nog een minuut.