Kokend vuur

Terug naar menu

  • 500 gram kipfilet
  • 50 gram gekookte ham
  • 1 el zonnebloemolie
  • 5 el sojasaus (ketjap manis)
  • 1,5 el maizena
  • zout, peper


  • Voor de saus:
  • 150 ml kippenbouillon
  • 3 el sojasaus (ketjap manis)
  • 1,5 el maizena
  • 1 tl suiker

 

gestoomde kip met ham

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng die met de sojasaus, de olie, zout, peper en de maizena.
Snijd de ham ook in dunne reepjes

Schep het kippenvlees in de stoompan en strooi er de ham over. Laat het geheel ongeveer 20 minuten stomen.

Voor de saus: meng de maizena, de sojasaus en de suiker, roer goed. Giet dit mengsel met de bouillon in een pan en laat het geheel nog even doorkoken.

Maak voor het serveren het gestoomde vlees met een vork wat los en giet er de saus over.