Kokend vuur

Terug naar menu

  • 400 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 2 lente-uitjes
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 el honing
  • 1 el maizena
  • ketjap

 

kip met honing en cashewnoten

Kipfilet in reepjes snijden, ui en lenteui snipperen. Vermeng honing, maizena en de helft van de bouillon in een kommetje.

Eetlepel olie in wok verhitten. Op hoog vuur cashewnoten ongeveer twee minuten roerbakken. Noten op keukenpapier laten uitlekken.

Voeg nog een eetlepel olie toe en fruit hierin de ui, ongeveer twee minuten. Voeg de kipreepjes toe en bak in ongeveer vier minuten goudgeel.

Zet het vuur lager, voeg de andere helft van de bouillon toe en laat de kip gaarkoken tot het vocht bijna is verdampt.

Giet het honing-bouillon mengsel over de kip. Roer door tot de saus iets is ingedikt. Bestrooi met fijngesneden lente-ui en cashewnoten. Breng op smaak met zout of ketjap.