Kokend vuur

Terug naar menu

  • 4 zalmfilets
  • 1 ui
  • 4 shii take paddestoelen
  • 30 gram geraspte (cheddar)kaas
  • 3 eetl witte of rode miso (gefermenteerde bonenpasta, toko)
  • 8 eetl mayonaise
  • geplette sesamzaadjes
  • eventueel pittige kruidenmix/cayennepeper

 

zalm miso-mayo

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de steeltjes van de paddestoelen en snij ze in plakjes. Meng de mayonaise en de miso goed.

Maak een diepe snee in de zalmfilets, zonder ze helemaal door te snijden.

Neem vier stukken aluminiumfolie, groot genoeg om de vis mee in te pakken. Verspreid 1,5 eetl van het miso-mayo-mengsel in het midden van elk stuk folie. Leg daarop de zalmfilets. Verdeel de uisnippers en de paddestoelen over de filets. Schep de rest van de miso-mayo met een deel van de geraspte kaas in de inkepingen in de zalm. Bedek de filets met de rest van de kaas.

Bestrooi de filets met de geplette sesamzaadjes en de kruiden. Vouw de stukken alumniniumfolie dicht. Leg de pakketjes 15 minuten in de oven. Maak dan de pakketjes open en doe ze nog zo'n vijf minuten in de oven, tot de kaas lichtbruin gekleurd is.