Kokend vuur

Terug naar menu

  • 200 gram paddestoelen: shii take, champignons, oesterzwammen, kastanjechampignons, naar keuze
  • 1 rode ui
  • 75 gram pecannoten of walnoten
  • 1 eetlepel bloem
  • 1/2 kruidenbouillonblokje
  • 75 ml creme fraiche
  • 4 pannenkoeken of tortillas
  • 40 gram geraspte oude kaas
  • peterselie

 

pannenkoeken met notenragout (2 pers.)

Snipper de ui en snij de paddestoelen in plakjes. Hou een paar noten achter als garnering, de grof rest hakken.

Verhit boter. Roerbak de ui en paddestoelen ongeveer 3 minuten op half vuur, tot het vocht verdampt is. Bloem erdoor scheppen en ongeveer een minuut laten garen. Bouillonbokje door saus verkruimelen en 1,5 dl. water toevoegen. Saus nog 5 minuten zachtjes laten koken.

Creme fraiche, noten, peterselie en kaas aan de saus toevoegen. Saus nog een minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.

Bak ondertussen vier pannenkoeken of tortillas. Vul de pannenkoeken met de ragout. Garneer met peterselie en de laatste noten. Serveren met knapperige sla.