Kokend vuur

Terug naar menu

  • 500 gram paddestoelen
  • 1 dunne prei
  • 25 gram boter
  • tijm
  • 1 eetlepel bloem
  • 5 eetlepels sherry
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 125 ml. creme fraiche

 

 

paddestoelenragout met prei (2 pers.)

Snijd de paddestoelen in niet te dunne plakjes of blokjes. Halveer de prei en snij de helften in ragdunne reepjes.

Verhit de boter en bak de paddestoelen omscheppend ongeveer vier minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de tijm en de bloem erdoor. Laat nog een minuut zacht stoven.

Roer de sherry, sojasaus en creme fraiche erdoor. Breng het al roerend aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

Bestrooi de ragout met de dunne preireepjes.

Serveer met aardappelpuree of rijst.