Kokend vuur

Terug naar menu

  • 1 ui
  • 1 teenje knoflook
  • 500 gram paddestoelen
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gram boter
  • 3/4 liter bouillon
  • 125 ml creme fraiche
  • citroensap
  • 75 gram geraspte belegen kaas

 

 

bourgondische paddestoelensoep

Snipper de ui en snijd de paddestoelen in blokjes.

Verhit 50 gram boter in een pan en fruit daarin de ui goudbruin. Voeg dan de paddestoelen toe en pers de knoflook uit. Bak op vrij hoog vuur totdat het begint te bruinen.

Strooi de bloem over de paddestoelen en laat onder af en toe roeren een paar minuten garen. Giet de bouillon in een keer in de pan en breng de soep onder voortdurend roeren met een houten lepel aan de kook.

Laat de soep een kwartiertje koken, voeg de creme fraiche toe en breng op smaak met zout en peper.

Maak de soep voor het serveren af met een beetje citroensap en bestrooi met de geraspte kaas en naar smaak een scheut port.