Kokend vuur

Terug naar menu

  • 4 rode paprika's
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 spaans pepertje
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 limoen
  • zout en peper

 

 

rode paprikasoep met limoen

Snipper de paprika's, het rode pepertje en de ui en rasp de schil van de limoen.

Doe een eetlepel olijfolie in een soeppan en laat daarin de paprika en de ui ongeveer vijf minuten zachtjes sudderen in een gesloten pan tot ze zacht zijn. Roer af en toe door.

Knijp de knoflook erdoor en voeg vervolgens het rode pepertje en de tomatenpuree toe. Giet vervolgens de helft van de bouillon erbij. Dek de pan af en laat de soep tien minuten zachtjes koken.

Laat de soep een beetje afkoelen en pureer dan in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg de rest van de bouillon toe en het sap van de limoen en het limoenschaafsel. Breng de soep weer aan de kook. Maak af met zout en peper naar smaak.