Kokend vuur

Terug naar menu

  • 1 rode paprika
  • 300 gram risottorijst
  • 4 dl. witte wijn
  • 400 gram paddestoelen naar keuze
  • 3 bosuitjes
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • ongeveer 30 gram rucolacress, tuinkers of peterselie

 

risotto met paddestoelen

Paprika in kleine stukjes snijden. 2 eetlepels boter verhitten. Paprika en rozemarijn ongeveer een minuut zachtjes bakken. Rijst erdoor scheppen en nog een minuut roerbakken, tot alle korrels glanzen.

Wijn en 5 deciliter water toevoegen en aan de kook brengen. Rijst onafgedekt ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken, tot het vocht bijna weg is. Af en toe omscheppen.

Ondertussen paddestoelen in reepjes snijden en bosuitjes in stukjes van 1 centimer snijden. In koekenpan boter verhitten. Paddestoelen in ongeveer vier minuten lichtbruin bakken. Bosuitjes erbij doen en nog een minuut meebakken.

Paddestoelen en geraspte kaas door risotto scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rucolacress, tuinkers of peterselie erboven fijnknippen. Serveren met groene sla.