Kokend vuur

Terug naar menu

  • 200 gram scholfilet
  • 1 rode paprika
  • 500 gram prei
  • 125 ml. creme fraiche
  • 1 spaans pepertje
  • 1 citroen
  • 400 gram aardappelschijfjes
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 1/2 dl. witte wijn
  • basilicum
  • 2 theelepels maizena
  • 3 theelepels viskruiden

 

ovenschotel van scholfilet met basilicum

Snij de paprika in reepjes en de prei in ringen. Rasp de schil van de citroen. En snipper het pepertje. Verwarm oven voor op 200 graden

Verhit olie in braad- of koekenpan. Bak de paprika en prei omscheppend, ongeveer vijf minuten.

Roer in een kom wijn, maizena en viskruiden door elkaar. Vermeng in een andere kom de basilicum met de creme fraiche.

Verdeel het paprika-preimengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Giet daarover het wijnmengsel. Leg de scholfilets er bovenop, bestrooi die met zout. Smeer daar vervolgens de creme fraiche over. Bedek de vis met aardappelschijfjes.

Bestrooi het geheel met reepjes citroenschil en het gesnipperde pepertje. Bedek met de geraspte kaas.

Zet in de oven en laat het in ongeveer 30 minuten bruin en gaar worden. Bestrooi voor het serveren met wat extra basilicum.