Verwarm
de oven voor op 200 graden. Ontdooi zes plakjes bladerdeeg.
Bekleed
een ingevette springvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes
in de bodem.
Verfrommel
een stuk bakpapier en strijk het weer glad. Leg het over de taartbodem.
Verdeel een laag droge bonen of rijst en druk het stevig aan, zodat
het bakpapier stevig tegen de rand zit. Bak de taartbodem een kwartier
tot twintig minuten tot hij bruin is.
Verwijder
de bonen en het bakpapier en bestrijk de bodem met een losgeklopt eitje.
Voor de
vulling: smelt een klont boter in een koekenpan. Bak een gesnipperd
uitje in 3 minuten glazig. Voeg reepjes lente-ui toe en bak een minuut
mee. Doe de ontdooide spinazie erbij en breng op smaak met zout en peper.
Bak ongeveer 7 minuten op hoog vuur, tot alle vocht is verdampt.
Klop een
ei met creme fraiche. Voeg zout en peper toe naar smaak. Spreid het
spinaziemengsel over de taartbodem. Dek af met plakken brie en verdeel
plakken tomaat erover. Giet de creme fraiche eroverheen en bestrooi
met parmezaanse kaas.
Bak de
taart 25 minuten op 180 graden, tot hij stevig en goudbruin is.