Kokend vuur

Terug naar menu

  • 1 gesnipperde ui
  • 3 lente-uitjes in reepjes gesneden
  • 200 gram diepvriesspinazie, ontdooid
  • ei
  • 2 dl. creme fraiche
  • 250 gram brie, in plakjes
  • 2 tomaten in plakken, uitgelekt op keukenpapier
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

 

 

spinazietaart met brie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi zes plakjes bladerdeeg.

Bekleed een ingevette springvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

Verfrommel een stuk bakpapier en strijk het weer glad. Leg het over de taartbodem. Verdeel een laag droge bonen of rijst en druk het stevig aan, zodat het bakpapier stevig tegen de rand zit. Bak de taartbodem een kwartier tot twintig minuten tot hij bruin is.

Verwijder de bonen en het bakpapier en bestrijk de bodem met een losgeklopt eitje.

Voor de vulling: smelt een klont boter in een koekenpan. Bak een gesnipperd uitje in 3 minuten glazig. Voeg reepjes lente-ui toe en bak een minuut mee. Doe de ontdooide spinazie erbij en breng op smaak met zout en peper. Bak ongeveer 7 minuten op hoog vuur, tot alle vocht is verdampt.

Klop een ei met creme fraiche. Voeg zout en peper toe naar smaak. Spreid het spinaziemengsel over de taartbodem. Dek af met plakken brie en verdeel plakken tomaat erover. Giet de creme fraiche eroverheen en bestrooi met parmezaanse kaas.

Bak de taart 25 minuten op 180 graden, tot hij stevig en goudbruin is.