Kokend vuur

Terug naar menu

  • 300 gram spruitjes
  • 150 gram zachte geitenkaas of feta
  • 125 ml sour cream
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 el bloem
  • cayennepeper
  • munt
  • nootmuskaat

 

spruitjessoepsoep met geitenkaas

Maak de spruitjes schoon en snij ze in plakjes. Snij de kaas in blokjes.

Smelt een klont boter op zacht vuur in een braadpan. Voeg drie eetlepels bloem toe en laat even garen tot het een goudbruine kleur heeft.

Giet er een liter bouillon bij. En doe de spruitjes erbij. Breng aan de kook en laat ongeveer twintig minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer. Niet te lang, zodat er nog fliedertjes spruit in te herkennen zijn. Voeg de blokjes geitenkaas toe aan de soep. Maak af met (verse) munt, nootmuskaat, snufje cayennepeper en zout en peper. (Om het helemaal af te maken: giet een scheutje wodka erbij).

Haal de pan van het vuur en klop de sour cream door de soep.