Kokend vuur

Terug naar menu

  • 300 gram tonijnfilet in dunne plakjes
  • 5 el koriander
  • 2 el basilicum
  • 1 tl citroengras
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl limoensap
  • 4-5 el olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 lente-ui

 

 

tonijncarpaccio met koriander

Koriander, basilicum, citroengras, knoflook kleinsnijden. Gemberwortel raspen. Bij elkaar doen en samen met limoensap pureren. Voeg olijfolie in een dun straaltje toe, tot een homogeen mengsel ontstaat. Dressing met peper en zout op smaak brengen.

Lente-ui in dunne ringetjes snijden. Pijnboompitten in een droge pan lichtbruin roosteren.

Tonijnfilet over borden verdelen. Dressing druppelsgewijs over de tonijn schenken. Lente-ui en pijnboompitten eroverheen strooien.