Kokend vuur

Terug naar menu

  • 400 gram varkenslapjes
  • 250 gram kleine champignons
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el sesamolie
  • 5 el rijstwijn of sherry
  • 2 el suiker
  • 1/2 tl zout
  • 6 el sojasaus (ketjap manis)

 

roodgesmoord varkensvlees met champignons

Snijd het vlees in blokjes van zo'n 2 cm. Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes

Verhit de zonnebloemolie tot die goed heet is en braad daarin het vlees aan. Zet het vuur wat zachter. Voeg dan de sesamolie toe en laat het vlees nog even verder bakken.

Giet de rijstwijn of sherry bij het vlees, voeg suiker en zout toe. Blijf roeren tot de rijstwijn er goed ingetrokken is. Doe dan de sojasaus er bij en roer ook dit door tot de saus is opgenomen.

Voeg de champignons toe en stoof het geheel in nog zo'n vijf minuten gaar.