Kokend vuur

Terug naar menu

  • 90 gram boter
  • 1 blikje zalm van 210 gram, uitgelekt
  • limoen
  • paprikapoeder
  • worcestersaus
  • 1 komkommer
  • 2 tl zout
  • 125 ml sour cream
  • dik gesneden plakken brood, geroosterd

 

zalmpate met komkommersalade

Rasp de schil van de limoen en pers een halve limoen uit. Trek de zalm in stukjes. Laat de boter zacht worden.

Doe boter, geraspte limoenschil, limoensap, worcestersaus en zalm in een schaal. Meng goed met een vork. Schep het in een schaaltje en zet het 2-3 uur in de ijskast.

Schil de komkommer, haal de zaadjes eruit en snijd in blokjes. Doe de blokjes in een schaaltje en bestrooi met zout. Laat 1 uur staan.

Spoel de komkommerblokjes af met koud water en laat ze goed uitleppen. Dep ze droog met keukenpapier. Roer de zure room door de komkommer.

Smeer de zalmpate op warme sneetjes geroosterd brood en serveer met een lepel komkommersalade.