Kokend vuur

Terug naar menu

  • 750 gram kabeljauwfilet in vier stukken
  • 1 el bloem
  • 50 gram vers broodkruim
  • 2-3 el pesto
  • 1 tl tijm
  • 1 tl salie
  • 2 el basilicum
  • 1 ei

 

krokante vis met kruidenkorst

Verwarm oven voor op 180 graden. Broodkruim mengen met pesto, tijm, salie en basilicum. Splits het ei en klop het eigeel los.

Vis met zout en peper en een beetje bloem bestrooien. Met eidooier de vis bestrijken en het broodkruimmengsel over de bovenkant van de vis verdelen. Druk stevig aan.

Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de vis met de kruidenkant naar onderen ongeveer drie minuten.

Leg de vis omgekeerd (met de kruidenkant naar boven) op een ingevette bakplaat en bak nog ongeveer vijf minuten in de oven.

Garneer de vis met takjes basilicum en serveer met basilicum-rucolasalade.