Kokend vuur

Terug naar menu

  • 300 gram rundertartaar
  • guacamole
  • 1 sjalotje
  • 2 tomaten
  • 2 tl tacokruiden
  • 4 tortilla's
  • koriander
  • 15 gram tortillachips
  • salsa

 

mexicaanse hamburger

Chips verkruimelen, sjalotje en knoflook snipperen, steeltjes van koriander snijden en blaadjes fijnsnijden. Tomaten in dunne plakken snijden.

Tartaar in kom doen met chipskruimels, sjalotje, knoflook, koriander, ei, zout en tacokruiden en door elkaar kneden. Gehakt in vieren verdelen en met vochtige handen vier hamburgers kneden.

In koekenpan olie verhitten. Hamburgers in ongeveer acht minuten bruin en krokant bakken, halverwege keren.

Ondertussen tortilla's verwarmen.

Tortilla's voor de helft bestrijken met guacamole. Daarop plakken tomaat leggen. Op elke hamburger een eetlepel salsa scheppen. Tortilla dubbelklappen.